ANTALYA / KEPEZ - Duraliler Ortaokulu

Okulumuzun Tarihi Gelişimi

Okulumuz 1943 yılında iki derslik ve bir müdür odası olarak bugün yeni okul binasının batısındaki kamelya ve nar ağaçlarının bulunduğu alana yapılmıştır.

Daha sonra bu bina yıkılarak yerine 1967 yılında iki derslik bir müdür odası bir depo şeklinde yeniden yapılmıştır.

1987 tarihinde bugün yeni binanın yerleştiği alana ek bina yapılmıştır. Sonraki dönemlerde binalar yetersiz kaldıkça geniş okul bahçesinin farklı bölgelerine çeşitli dönemlerde sınıf ve müştemilatlar yapılarak sınıf ihtiyacı karşılanmaya çalışılmıştır.

2009 yılında TOKİ tarafından üstlenilen 24 Derslikli okul binasının yapımına başlanmış çeşitli sıkıntılar sonucunda 2012 yılının Ağustos ayında yapımı tamamlanarak 2012-2013 Eğitim öğretim yılı başında hizmete açılmıştır. Okul binası bünyesinde  bir adet çok amaçlı salon, bir adet Görsel Sanatlar Atölyesi, bir adet Müzik Odası, bir adet Bilişim Teknolojileri Laboratuvarı, bir adet Fen ve Teknoloji Laboratuvarı, bir adet Zeka Oyunları Odası bulunmaktadır. Okul bahçesinde ise bir kapalı spor salonu bir de basketbol sahası bulunmaktadır.

Okulumuz kömür kazanlı kalorifer tesisatıyla ısıtılmaktadır. Elektrik kesintilerine karşı jeneratör bulunmaktadır.

Yayın: 07.02.2022 - Güncelleme: 07.02.2022 11:25 - Görüntülenme: 309